تبدیل عمارت سه‎گوش اهواز به موزه علم و فناوری

طی نامه‎ای از سوی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهیدچمران اهواز به مدیرکل میراث‌فرهنگی خوزستان، این دانشگاه همکاری و  تامین اعتبار مطالعاتی برای تبدیل این بنای تاریخی به موزه علم و فناوری را خواستار شد. 

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‎کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خوزستان، در نامه ابراهیم حاجی‎دولو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهیدچمران اهواز  به خسرو نشان مدیرکل میراث‌فرهنگی خوزستان آمده است: «از آن‎جا که مرمت اولیه ساختمان سه‎گوش (دانشکده ادبیات سابق)، مراحل نهایی را طی می‌کند و براساس موافقت‎نامه فی‎مابین دانشگاه و آن اداره‌کل، کاربری ساختمان به‌عنوان موزه علم و فناوری و خوزستان‎شناسی مصوب شده است. لذا به‌منظور انجام مطالعات باززنده‎سازی و همچنین تهیه طرح مرمت به منظور کاربری‎های فوق، خواهشمند است دستور فرمایید اعتبار مطالعاتی در موافقت‎نامه پروژه مذکور منظور شود.»

ساختمان سه‎گوش با مساحتی حدود 3هزار مترمربع در ساحل غربی رود کارون کنار پل نادری و ابتدای خیابان امام موسی صدر قرار دارد. این بنا در سال 1308 به‌عنوان مقر بانک ملی مرکزی اهواز افتتاح شد. در سال 1311 مقر اداره حکومتی ولایت (استانداری) بود و در سال 1321 به مقر ارتش متفقین در خوزستان (در زمان اشغال اهواز در جنگ جهانی دوم) تبدیل شد. این ساختمان در سال 1330 مقر سازمان آمریکایی اصل چهار (Point four) ترومن، ستاد استانداری خوزستان، ستاد فرمانداری اهواز و اداره‎کل دارایی خوزستان بود. ساختمان «سه‌گوش» در سال 1336 به مبلغ 2میلیون و 200هزار تومان از بانک ملی ایران خریداری و به دانشکده پزشکی دانشگاه جندی ‎شاپور تبدیل شد. «سه‌گوش» از سال 1345 تا 1350 دانشسرای عالی تربیت دبیر، مرکز علوم پایه دانشگاه جندی‌شاپور، مرکز علمی و سمعی بصری دانشگاه جندی‌شاپور، دانشکده علوم و سازمان مرکزی این دانشگاه بود. این ساختمان در سال 1350 به دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه جندی‌‎شاپور تبدیل و در سال 1389 تخلیه شد. 
 
ساختمان «سه‌گوش» اهواز به شماره ۲۴۹۷ در 26 آبان ۱۳۷۸ ثبت ملی شده ‌است و معمار این بنا نیز فردی آلمانی به نام مهندس آندره گدار بوده‌است.

انتهای پیام/

کد خبر 139611176